Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Μετά τα εγκύκλια μαθήματα , σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Με την ποίηση ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια. Έχει, κατά καιρούς, δημοσιεύσει πλήθος ποιημάτων σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε βασικό στέλεχος της ΕΦΑ Αιγίου , όπου ερμήνευσε διάφορους θεατρικούς ρόλους και χορωδός στη « Χορωδία Αιγίου», της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος.

Έχει βραβευθεί σε διάφορους ποιητικούς διαγωνισμούς , με σημαντικότερη διάκριση το δεύτερο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σάτιρας, από το «Νουμά» , ενώ για την ποίηση του έχουν γραφτεί ιδιαίτερες κριτικές. Επίσης, έχει ανθολογηθεί στην Πελοποννησιακή Λογοτεχνία του Κ. Σταμάτη. Τα τελευταία 25 χρόνια σατιρίζει από τη στήλη της εφημερίδας «’Έρευνα» του Αιγίου.

Έργα του: «Λυκαυγές», ποίηση (1967), «Από το ένα ως το δέκα» και «Από το Άλφα ως το Ωμέγα» (παιδικά), «Περιπλάνηση», ποίηση (1994), «Πάθη», έμμετρη σάτιρα (1998) «Στο ψαχνό», σατιρική ποίηση (2005) και «Ο Ποιητής - Τα Σονέτα» (2019). Το 2014 ανθολογήθηκε στην IV ποιητική ανθολογία των Εκδόσεων «Πνοές λόγου και τέχνης» με 60 ποιήματά του.

Γιώργος Παπασταθόπουλος